MJØSDAG PÅ MINNE LØRDAG 21.august kl 12 - 16

KULTURLØYPA under Mjøsdagen ble flittig brukt, men ingen fikk 12 rette…. 11 rette svar kvalifiserer til PREMIE, og vinneren er SYNNE LOUISE ELVERHØI! Vi gratulerer! - og Mjøssamlingenes tursekk er på vei til ei kunnskapsrik jente!

 

Årets MJØSDAG ble ganske så vellykket - mange aktiviteter og mye folk. Vi rakk ikke å telle alle som var innom, men vi anslår besøket til ca 400 personer. ELIAS-båtene var veldig populære og begge båtene gikk kontinuerlig i over 4 timer! Følgende båter var på plass og åpne for publikum: Winne, Willy, VB Kaisa (damp), VB Kari (Sleipnermotor), RS Rauna og Start. Ute på reden lå som vanlig Per Gynt og Svalen II. Mjøssamlingenes START gikk mange turer på Mjøsa/Vorma med til sammen nesten 100 gjester om bord, og bildet under er fra en av turene ned mot Fremmingøya. Ungene fikk prøve seg som rorgjengere under kyndig veiledning av skipskaptein John Pedersen, i dag mønstret på som styrmann på Start (bildet under).

Små og store båtbyggere!

 

D/S KAISA er en gammel varpebåt med en 100 år gammel dampmaskin! Ikke noen autentisk mjøsbåt akkurat, men du verden så flott! Kaisa har hjemmehavn på Helgøya. (Foto: Dag Bratrud)

 

Mjøssamlingens egen M/B START gikk populære turer med mange gjester.

 

NSSR stilte med både RS RAUNA og 2 ELIAS-båter. (Foto: Bratrud)

Og ELIAS-båtene gikk kontinuerlig i over 4 timer…. (Foto: Karen Muhle)

 

Foran VB KARI, bak f.v.: WILLY, WINNIE, KAISA, START (Foto: Bratrud)

 

En kikk ned i KAISA med engelsk dampmaskin (Foto: Bratrud)

 

Ungene fikk anledning til å lage egne båter, men stabiliteten passer nok best på stuegulvet hjemme. Men populært - ja det ver det! (Foto: Egil Kristiansen)

 

Semi-diesel! Fin lyd og flotte maskiner…. 2 eksemplarer av arten ble startet opp: HEIMDAL (bildet) og SEFFLE. (Foto: F. Iversen)

 

START, KAISA, WILLY (Foto: Frank Iversen)

 

2 søsterfartøy samlet igjen: WILLY og WINNIE (Foto. Iversen)

 

 

De 2 ELIAS-båtene fra Redningsselskapet kan forlate Minnevika etter en heller slitsom dag - men masse unger fikk en fin opplevelse på Mjøsa! (Foto: Iversen)

 

En 80 år gammel varpebåt er viktig å undersøke grundig for en Mjøs-skipper in spe!

 

Sjeldent syn! Et vakkert knippe veteranbåter  - neste år blir det enda flere!Sjeldent syn! Et vakkert knippe veteranbåter  - neste år blir det enda flere! Foto: Egil Kristiansen