BÅTOLOGEN KORRIGERER SEG SELV: Som en god representant for båtologene er Arve Nordsveen heldivis i stand til å rette opp når han har gravet fram nye opplysninger! Han skriver: " Først må jeg rette opp en feil jeg selv forårsaket i BLÅBOKA. SÆVAT fikk ny motor i desember 1960, men det nye overbygget skulle være ferdig til sesongstart 1958. Bildet kan være tatt i 58/59."  Dessuten mener han at den andre båten har mye til felles med jaktene, men så vidt vi vet eksisterte ikke noen av disse på dette tidspunktet. Nordsveen setter - med forbehold - en liten knapp på STJERNEN.

SISTE: Kjell Johs Torgunrud er (ikke uventet) en av nerdene med spesifikk kunnskap om temaet!  Han skriver i en kommentar: " Det må være Sundvika tidlig 1960, Sævat fikk ny motor, lugar og styrehus da.  Den andre båten kan være Lillehammer eller Varrden. Tror gården heter Sundet, eller Sunni som de sier på Toten. Stjernen var i drift til 1959 og lå i opplag ved Kapp noen år."

Arve Nordsveen (nerd II) er bortreist (dog kun fysisk!) og har ikke sett bildet enda, men  hans foreløpige kommentar over rikstelefon fra Tyskland understøtter ovenstående.

 

Denne er kun for mjøs-nerder! 2 båter på svai i Totenvika, årstall selvfølgelig ukjent..... Dette er et utsnitt av et oversiktsbilde, og var nok dessverre ikke tenkt som et båtbilde, stedet ligger ikke langt fra et kjent dampskipsstoppested - gården i forgrunnen er det sikkert noen som kjenner.  Fartøyet til venstre i bildet må være SÆVAT, men til høyre - hvilken båt er det? Redaktørens beste tips er STJERNEN - og da snakker vi kanskje om midt på 1950-tallet? - noen bedre?  Send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Totenvika 2_bter