SISTE: Kjetil Langsæther har sendt oss ny informasjon, han skriver bl.a.: "Jeg er rimelig sikker på at bildet er tatt i Bysætervika i Stavsjø. Bygget som er avbildet er et båthus/uthus som lå rett ved siden av Arnkværn Møllestensfabrikk. MIRA hadde stoppested i Bysætervika."

Langsæther etterlyser flere bilder fra dette stedet, han er godt kjent med de som ligger på nettet (digitalmuseum). Vi takker for nye opplysninger! Red. (15.01.16)

--------------------------------------------

Hedmarksmuseet har publisert et båtbilde kategorisert som "ukjent", men redaktøren har identifisert fartøyet som "Mira" ex "Helgøy" ex "Lettvindt". Velkjent skute som hadde et rikt liv på Mjøsa i 93 år. Bygget 1867 (Aker) og hugget 1960 på Minne. Passasjer- og lastebåt med en rekke ombygginger og maskinbytte, opprinnelig damp. Dette bildet må være tatt relativt sent i fartøyets karriere, ren lastebåt og litt uggen i pussen. Redaktøren håper at noen nå kan hjelpe med å identifisere personene på bildet, mannen i forgrunnen er ganske tydelig, mannskapet om bord litt vanskeligere å se.   Send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Mira s