Den Store Mjøsdagen 2013 kort oppsummert: Masse blide folk og unger, hektisk aktivitet, mye hygge og trivelig stemning! Båtpannekaker, gjeddekaker, pølser og vafler, plankebåter og "START"-turer gikk unna, og det så ut som om folk satte pris på det vi hadde klart å stable på beina. Vi prøvde å telle opp antall besøkende, og kom til at godt 500 personer var på Minne i dag.

Mjøssamlingene takker alle som var på Mjøssamlingene i dag for at dere tok turen til Minnevika.

Og vi må også berømme alle de frivillige og våre samarbeidspartnere som stilte opp slik at det bel en flott dag!

Her følger en liten bildekavalkade - dessverre er ikke alle aktivitetene med - men artikkelen blir oppdatert etter hvert som redaktøren får orden på bildene...

(Alle fotos: Mjøssamlingene)

 

Anlegget med båter - det er slik vi vil ha det!

M2

 

Eidsvoll Dykkerklubb etablerte seg på odden ut mot stryken

M3

 

Gjester på M/B "START" - med tvangsinnlagt Mjøsforedrag....

M6

 

Båter, folk og flagging! "VB70" (1930) - "START" (1918), "WILLY" (1943), "WINNIE" (1943), "SVALEN II" (1923)

M4

 

Sjørøverkapteinene fant til slutt den nedgravde skatten - med 40 unger på slep........

M1M5

M11

Over: Kari Langhaug (fra kulturskolen på Kapp) spilte polka til akkompagnement av Hemdal semidiesel D15 - Maskinistene Jan Granholt og Richard Krogvold sørget for stødig komp!

Under: Redningsselskapets ELIAS-båter gikk i kontunuerlig fart i samfulle 4 timer! Stor takk til tålmodige mannskaper.....  

M9

Trebåter - 3 stk "Kindlien": Den nærmeste original, den midterste nybygget og modifisert med moderne metoder, den bakerste restaurert.  

M8

M7

Over: Flagg, farger og feststemning!

Under: Båttur med gammel tømmertrekker var populært både for unger med smokk, blide ungjenter, vitelystne voksne og veteraner.

M10