Det har lenge vært snakk om ei ny redningsskøyte på Mjøsa, men nå ser det ut til å bli en realitet. Båten kan faktisk ses på utstillingen SJØEN FOR ALLE på Lillestrøm 20. - 25. mars 2012, se   www.norboat.no

Påhengs som framdrift på redningsskøyter er noe helt nytt, men vi snakker jo heller ikke om "skøyte" i tradisjonell forstand lengre for NSSR's fartøyer.  Vi får nå en 30-fots RIB i glassfiber med 600 Hk påhengs som gjør 35 knop med prislapp ca 4.000.000,- .  Lykke til!

Og HVA BLIR NAVNET?  Undertegnede har forlengst sendt forslag til NSSR om at den nye skøyta bør hete R/S GUDRUN - som en hyllest til Gudrun Trogstad, Norges - og verdens første kvinnelige skipsfører - og det var på Mjøsa!

SE også

http://www.redningsselskapet.no/Forside/Møt%20oss%20på%20Sjøen%20for%20alle%2020.%20-%2025.%20mars.147704.cms

Teksten under er sakset fra www.batliv.com :

Nybåten er for tiden under bygging hos Marine Alutech OY i Finland. Den 10,5 meter lange glassfiberskøyten utstyres med dobbel utenbordsmotor på 2 x 300 hestekrefter og farten er estimert til 35 knop. Fartøyet blir satt inn i redningstjenesten ved sesongstart i år. Samtidig utrangeres gamle RS «Rauna».
Mjøs-skøyten bemannes av Redningsselskapets Sjøredningskorps, som er basert på frivillige mannskaper. Deres viktigste oppgave er å redde liv og berge verdier, samt drive forebyggende virksomhet. Sjøredningskorpset på Gjøvik har vært operative i en årrekke, og består av vel 20 godt kvalifiserte frivillige som går i en vaktordning.  De samarbeider blant annet med politi, ambulanse, brannvesen og Røde Kors og deltar i store øvelser med Sivilforsvaret. I tillegg er Sjøredningskorpset med på en rekke aktiviteter der de formidler sjøvett til barn og unge i Mjøs-regionen, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.

 Gjensidigestiftelsen blir hoveddonator til nybygget, med en støtte på hele 2,7 millioner kroner. Generalsekretær Øyvind Stene er svært takknemlig for at stiftelsen bidrar til fornying av flåten, slik at enda flere liv kan reddes. Samtidig legger han til at det også er mulighet for andre å bidra; fremdeles mangler prosjektet en drøy million for fullfinansiering. 
 
Redningsskyte 2012_Mjsa