Siste nytt fra Ståle: Han har funnet fram til tidligere eier Knud R. Kjernlie i Våler (Kjernli på Stange var bom). Han hadde i en periode leid ut båten til Solør Brønnboring, og i den anledning trakk den en borerigg litt nord for Mjøsbrua. I 1995 ble båten solgt til Even Dæhlin, Våler - og han har båten stadig, med hjemmehavn på Stange. Og på bildet fra Kapp er det nok hans far som fører båten. Seffle-motoren er i god form, båten var ikke på vannet i fjor, men i år håper vi den kommer til Mjøsdagen 25. august!

 

Ståle Elverhøi kommenterer (redigert):

"I Arve Nordsveens båtliste over tømmerbåter distrikt 3 finner jeg:

VB33, L: 6,2m, B: 2,15m, D: 0,6m, motor: Seffle 10 Hk m vinsj, bygget 1953 hos Leirvik Sveis på Stord, 1967: skiftet motor, 1986: solgt til Våler. Brukt i Hukusjøen og Eigsfjorden. I tillegg er det notert: 1962: Fikk motoren fra VB31 (Lidwallbåt, bygg nr 118, også Seffle 10 Hk). Men: Det kan se ut som om salget i 1986 ikke gikk til Våler, men til Knut Kjernli på Stange".

 

Bildet er tatt på Kapp i 1998 og det er Arve Nordsveen som er fotograf. Varpebåten var visstnok på tur fra Stange, og det er tydelig at den har originalmotor. Redaktøren avventer opplysninger fra varpebåtspesialister!

VB s