MER: Steinmosaikkbildet "Så seiler vi på Mjøsa" fra "Mjøsfærgen V" har hengt i kantina hos Skattum på Gjøvik, og er nå donert av Skattum til Mjøsmuseet. Da har vi i alle fall kontroll på ett av disse kunstverkene....

 

ALLER SISTE: Terje Moe, maritim inspektør i Boreal Transport Nord, melder at "Aldra" dessverre ikke har noe av utsmykningen om bord, men hvis han kommer over info om hvor bildene er blitt av, så skal vi få beskjed.

Vedr. "Mjøsfærgen IV": Der var det trerelieffer laget av Sverre Loge Pettersen, som altså også er forsvundet.

 

SISTE:

Har sjekket med FDHS (Ferjeselskpet Drøbak-Hurum-Svelvik) om det finnes noe utsmykning fra Mjøstida om bord i "Drøbaksund III" ex "Mjøsfærgen IV" . Gunnar Johannessen i selskapet svarer at det dessverre ikke er noen bilder eller annet der. Så vet vi det.

OG vedr. "Aldra" ex "Mjøsfærgen V" så sier rederisjef Roger Brandser i Boreal at ferja skal være i drift minst ut neste år, og at mannskapet har fått beskjed om å sjekke hva som evt kan finnes om bord som kan være i vår interessse. Saken oppdateres!

 

Under påskequizen (se under Mjøsa Rundt  og gjesteboka) dreide ett av spørsmålene seg om utsmykningen av "Mjøsfærgen" V. Bjørn Halseth tar ganske betimelig tak i temaet, og for oss i Mjøssamlingene er det selvfølgelig interessant å få vite noe om disse bildenes skjebne. Det er Haugesundkunstneren Sverre Loge Pettersen som har laget mosaikkbildene på bestilling til nettopp denne ferja. Han døde i 2006 (født 1919) og var en anerkjent og allsidig kunstner. Jeg har sendt mail til daglig leder i Boreal Transport som i dag er eier av "Aldra" ex "Mjøsfærgen" V og etterspurt bildene. Så får vi se hva han svarer etterhvert, saken oppdateres.

Bildene har lokal kultur og Prøysen som tema.

Mjsfrgen V_kunst_s