OPPDATERT:

3 mann møtte opp på brygga på Kapp, og samtlige ble mønstret på etter at kapteinen  nøye hadde vurdert antrekk og edruelighet. Fin overfart - men lettmatros Nordsveen lå nesten inne for en promilletest etter grundig utprøving av rorets virkningsgrad i sidevind.... Ved ankomst Atlungstad ble vi møtt av vakter som beordret oss vekk - men skipper lot båten ligge - innvielse av ny kai UTEN adekvat fartøy er utenom all kotyme! Koste oss i finværet mens programmet gikk sin gang inne på land med konsert og riksantikvar og dronning og stas. SKIBLADNER passerte på nordgående og M/B CARIN (med Wilhlem og Karin Olssøn) la seg longside SVALEN. Hadde kontakt med damperen, og da det nærmet seg dennes ankomst fikk vi politibåten til å rydde unna småbåtene slik at vi kunne bakke ut og la hjulbåten ta over kaiplassen. Flott brennerikai! Håper den blir mye brukt.

S s

SVALEN II ved den nye brennerikaia. Magnus Sefland, Magne Ødegård, Arve Nordsveen. Flagget i gjøstaken var en aldri så liten tilsnikelse, men vi regnet med at Norsk forening for fartøyvern var fornøyd med representasjonen.

S1 s

 Se reportasje og video hos NRK

*********************************************************************************************************************************

Som kjent så er det bygget ny brygge på Atlungstad Brenneri (96 meter lang!). Den skal offisielt innvies av dronningen (altså Sonja) søndag 30. august - på ettermiddagen. SVALEN II går fra Kapp kl 1300 presis til Atlungstad for å delta i arrangementet. Retur ikke bestemt - det er nemlig litt uvisst hvordan dette blir: Politiet har allerede laget noen sikkerhetsplaner, men tidspunkter og plassering av båter er ikke kjent. Alle båtfolk er imidlertid invitert til å stille opp og lage "armada".

Mjøssamlingenes medlemmer - og andre sympatisører - er velkomne om bord på SVALEN II på denne turen. Det koster ikke noe, men til gjengjeld blir det brødblingser og kaffe i salongen :-)