Mjøsa rundt

M/B START deltok under Vannvittige Dager på Eidsvoll. Mange titalls mennesker fikk seg en liten tur på Vorma - og Mjøssamlingene fikk nye medlemmer! Kjersti Solberg, Aksel Aspeli og Magnus Sefland stilte som mannskap.

Foto: Ivar Nakken

Den lille skøyta TRITON er på nytt restaurert - for andre gang på Mjøsa. Båten kommer opprinnelig fra Møre, men har vært på Mjøsa i mange år. Hun ble først restaurert av Granholt og Alstad på Kapp, deretter solgt til Bratrud, og solgt vidrere før hun gikk på grunn og fikk skader. Så noen år på land før en kyndig snekker (Bekk) tok hånd om dama - og i sommer har båten igjen seilt på Mjøsa med hjemmehavn ferjekaia på Kapp. Hun er enn så lenge ingen historisk mjøsbåt, men nå blir det etter hvert langt mellom trefartøyene, så TRITON er så absolutt i Mjøssamlingenes nedslagsfelt.

M/S BOREBAS vil i sommer være på Mjøsa for å gjøre grunnundersøkelser i forbindelse med den nye mjøsbrua. Båten er 13x4 m og har et deplasement på 22 tonn. Den er hjemmehørende i Tromsø - men det er ikke første gang den er i ferskvann: I 2017 var fartøyet i Tyrifjorden under forberedelsene til nye Ringeriksbanen. Turen fra ishavsbyen til indre Østlandet foregikk slik: For egen maskin fra Tromsø til Harstad, derfra som dekkslast på en NorCargo-båt til Fredrikstad, så for egen maskin til Drammen og så med lastebil til Sundvollen. Det er Multiconsult som eier og drifter Borebas som har 2 manns besetning.

Arild Langaard har laget en liten bildeserie om Winnies bevegelser nå i mai 2018. Først ut fra slippen, så inn i sommerhuset - så ut igjen for å ligge trygt nå som flommen kan komme.....

Winnie vår 2018 cs

Winnie vår 2018 bs

Winnie vår 2018 as

 

BaneNor har laget en fin artikkel om Richard - som ikke bare er en kreativ problemløser på arbeidplassen sin, men som også er en viktig og god mann for Mjøssamlingene.

Les artikkelen HER